Tuesday, August 21, 2012

Salam Aidilfitri

Sekejap jer rasa...dah masuk 4 Syawal..sepanjang tak update blog nieh banyak lah jugak kisah yang berlaku...

Selama berbelas tahun aku berpuasa di rantau orang...dah biasa dengan ragam orang kat sana...membeli belah di bazar ramadan...berbuka puasa dalam kereta pun penah sebab jem...tapi tahun nieh sangat berlainan...kedai aku pun aku bukak sampai pukul 6 petang jer...balik tulah masak lebih kurang jer juadah untuk berbuka puasa...seriouslly memang sangat takde mood nak raya tahun nieh...bukak puasa pun lebih kurang jer...kalau tak dulu mmg ader jer kuih yang aku nak buat...

Kalau ikutkan dari 4 Ramadhan aku dah shopping baju raya anak anak aku...malas nak bersesak biler last minit nieh kononnya...Alhamdulilah rezeki pun ader...bukan cam dulu nak kena tunggu gaji ngan bonus baru boleh shopping...tapi perghhhh yang pasti orang Kuantan nieh lagi kaya dari orang KL...naper aku cakap camtuh..baju budak budak...lagi kecik lagi mahal pastu kalau kata potongan harga 70% pun cam takde makna sebab still mahal....abes merata aku merayau mencari...nak tak nak terpaksa beli jugak sebab dah takde pilihan dan hasil nya...hampir 3 kali ganda nilai yang biasa aku shopping baju budak budak nieh...tak gamak lah aku nak sebut berapa yang dah habis blom campur kasut ngan baju melayu ngan baju kurung lagi tuh....

Sempatlah jugak sehari aku datang ke KL untuk shopping baju aku ngan laki aku kan...perghh Jalan TAR cam ulat ...tak koser nak pilih...sudahnya merayap ke SOGO je lah...nak jumpa budak opis pun tak sempat....iLa pun aku jumpa dah kol 11 malam..sian lah kakak tuh menapak turun heheheh kakak nak kuruskan kan kan heheheh ....pegi Uptown Danau Kota pun kusss semangat pengsan....

Raya kali nieh ...ntah cam tak raya...juadah raya pun akak akak ipar aku yang sediakan...kasiklah chance kat diorang pulak kan ..tapi lain sunggoh kan...sambutan kepulangan yang di nanti dengan yang dah ada depan mata nieh kan...sabau jelah senah oihh...raya pun tak ambik gambar sangat...kamera kat tangan tapi ntah...budak budak pun kurang tahun nieh...selamat duit raya aku...layan jelah gambo yang ader....gambo aku harap maap...selagi berat tak turun ke 55kg no gambo gambo heheheheh



2 comments:

@nan.. said...

tak mo letak gambo ye..tu la kan ngata org lebey2...hahahaha...posa thn ni sempat turun 2kg je...rasanya smggu raya dah 'topup' balik dh kg yg hilang tu..huhuhu...*nk exercise tp nmpk bantal..cmna? mampo?

AdanyaKauUntukku said...

satu je gambor...chaitttttt