Wednesday, May 18, 2011

Hellcats and Showdown 2011

Aku kalau part part citer menari neih ..memang aku suker dari menengok citer orang melalak ...sebab pada aku semer orang boleh menyanyi...sedap ke tak belakang citer.....tapi tak semer orang boleh menari...sebab itu aku kagum tengok bakat bakat tarian nieh...

Sekarang nieh...tiap hari Selasa tv kat umah tuh mama punya hahah...giler kan..ngan anak pun jadi berebut tv hahaha...memula kol 9.30 strat dengan tengok Hellcats...citer menda?  citer pom pom girl hahaha..suker beno tengok diorang terlompat lompat pastu tengok heroin dier yang comel ngan taik lalat atas bibir..someyyyyy...


Dah habis...sambung Desperate Housewives..tapi kekadang time nieh time tido Yana...so masuk bilik tidokan Yana dulu...pastu nanti kang 11.30 sambung Showdown 2011. Uuuu mantop...tua bangka minat bboys hahahah minat tengok jelah..takdelah aku terkinja kinja menari depan tv...kang menangis umar ngan uzair kang ingat mak dier dah buang tebiat nak mampus ehheheh ....paling suker last week ..EleColdxHot memang suker diorang dari masa diorang audition lagik...all team members sama hebat...takde yang kurang ...so pergerakan tuh sangat smooth ...



Dulu aku suker menari...sampai esok SPM pun...malam nieh aku boleh pegi buat Show lagik hahah ehhh bukan show tiang yer...aku dulu penari kebudayaan jer...memang minat dari sekolah..sampai ITM...sampailah kat Bank nieh..tapi sejak dah kawen...aku pendamkan minat tuh..menari tuk laki ai dah ler hehehe ..



Tuesday, May 17, 2011

Pakcik Daun Kalsom

Masa dok google gambo...terjumpa gambar pakcik ensem nieh heheheh....namanya Pakcik Jamaluddin...bekas pesara tentera yang ramah dengan semua orang...tiap kali kalau dier ada memang meriah lah gerai aku tuh...dari kami di Gombak...sampai kami di Setiawangsa..memang dier pelanggan setia kami.  Kebanyakan dari pelanggan kami kenal dengan Pakcik Daun Kalsom nieh sebab dier memang ramah...biasanya bulan puasa dier akan meniaga di Bazar Ramadan Taman Melawati.   Naper Pakcik Daun Kalsom heheheh....sebab tiap kali kalau customer aku tanya camner nak masak ikan patin nieh...dier akan volunteer terangkan bahan bahan....cili padi...tempoyak...kunyit idop..DAUN KALSOM...bunga kantan hehehe...



Terima kasih pakcik Jamaluddin kerana menceriakan kami di Setiawangsa...






Monday, May 16, 2011

Restoran Tempoyak

Alhamdulilah...satu lagi pelanggan kami...Restoran Tempoyak....berdekatan dengan Bandar Putra Permai....buat mereka yang mengidamkan masakan patin tempoyak...dan juga masakan masakan lain yang berasaskan Tempoyak...boleh lah mencuba di kedai ini.

Jangan risau tengah kualiti ikan...kerana kami merupakan pembekal ikan patin sangkar sungai ke Restoran tersebut.   Selamat mencuba.

Bye bye En. Zambre...

Sapa dia? Dia adalah manager dalam dept aku....aku rasa kisah dia ader lah sangat sesuai untuk aku jadikan panduan dalam hidup aku ...membuktikan...Ada masa kita di bawah ada masa kita di atas....dan juga....sesungguhnya ..setiap kejadian yang berlaku...pasti ader hikmahnya...kerana Allah mahu memberikan kepada kita yang lebih baik....
Zaril menunjukkan muka.manja...akak tetap santek dari ko ok heheheh

Apa kisah dia?....takpelah...itu aku simpan...untuk panduan aku jer....anyway En. Zambre ...All the best in Penang...we will miss your sekali sekala joke yang agak terbakar hahahhaah ...good luck....

En. Zambre...barisan kiri ..no. 3....sObb sObb...mereka seolah olah berkata....lailyyyyy kami makan dulu ...uwaaaaaaaaaaaa

Jiran sebelah aku tuh happy lahhh tuhhhh ...tapi yang tak best ..aku demam teruk rabu tuh...uwaaaaaaaaaaaaaaa dah terlepas makan makan kat ayam kampung...uwaaaaaaaaaaaaaa



Tuesday, May 10, 2011

Sambungan citer gi Seminar

Ari tu kan aku ader buat entry pasal aku attend seminar kan...tapi gambo sekeping jerk...so ini kira sambungan lah....

Cariklah aku kalau jumpa heheheh

Sebenarnya banyak kisah pasal Seminar nieh ...dept aku nieh susah sebenarnya nak lepaskan kuliketif cam aku nieh tuk pegi course luar....kira kali nieh aku bertuahlah dapat jugak aku pegi...mekasih boss ...aku register untuk Workshop sebenarnya..tapi last minutes diorang cancelled kan workshop tuh dan gantikan dengan Conference Simply The Best pada 25 - 26 April...makcik pun on jelah....yang buat kepala otak makcik nieh sakit yelah..dimanakah Hotel Parkroyal...sesunggohnya aku cukup benci pegi area Bukit Bintang tuh yang sesak memanjang...jadi aku putuskan untuk naik kenderaan awam jer....

Hari Pertama
Bermulalah perjalanan...memula naik komuter dari stesen UKM..turun kat Bandar Tasik Selatan...tukar LRT dari Bandar Tasik Selatan sampai ke Stesen Hang Tuah...pastu tukar plak naik Monorail ..sampai stesen Bukit Bintang..fuhh berpeluh ketiak jugaklah...takpo..janji sampai...as usual..aku kan miss late comers hehehe semer orang dah setat belajar aku baru terhegeh hegeh masuk...first session dengan Ms. Rachel Khor...menariklah jugak session dier...banyak participant dari Petronas...ingat aku sorang dari Bapak bank...rupanya reena pun ader..so ader geng lah..tapi frust sebab tengok doorgift..rupanya boleh request Blackberry...aku yang tak tau nieh ..dapatlah Nokia C3 jer..emm takpelah..nak bagi incik pun...ehhehe ..

Comey kan dier kan kan kan 

Siap massage masage lagik tauu heheh

Nieh nama dier I love you activity heheh..

Lepas session Rachel...sambung ngan Xandria Ooi..ooo ko nak kenal saper dier...silalah google...punyerlah cantik minah nieh...aku rasa aku tak dengar langsung menda dier cakap...asik dok tengok dier jer...ehhehe pastu sambung plak petang tuh saper ek..luper ahahha...nampak sangat kan ehhehe...tapi actually session 2nd day yang dinanti ramai hehehe ...

Hari Kedua
2nd day pun sama jugak...miss late comers ahhahah...tapi dalam mengantuk tuh...tengok jer Dr. Luv nieh terus terang mata ehhe...saper Dr. Luv...Dr. Azahari Othman tuh...fuhh punyer femes dier...next session tuh pun terpaksa stat lambat semer memasing sibuk nak ambik gambo dier ehheheh pastu sambung speaker tak ingat dah nama...petang yesss...Miss Beautiful...perghh cam tak caya umur dier 50an... Pn. Hamidah Wahab...mantop...terang bijik mata...pastu lucky draw...pastu balik...
Sssi yang paling dinanti...Dr. Luv...aku lah yang tudung pink ituh heheh 

Nieh geng table aku...Reena, Mazzura and Linda from TNB
Reena kena jadik model Rafflestraw ehhehe
Puan Hamidah Wahab yang gorgeous fuhhhh

Rumusan course nieh...Registration...aku bagi dua bintang jer sebab kalut sangat and lambat bagi feedback...tempat 5 bintang...makanan 4 bintang...speaker 4 bintang ...doorgift pun 4 bintang...tapi sangat suka participant kali nieh...semernya ramah belaka...tak cam seminar yang penah aku pegi before this...semer dok dalam kaum memasing jer..tak nak bercampur...

For those yang attending...yang terbaca my blog...sila tinggal comment yer...nanti kita roger roger heheh so layannnn


Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Ibu buat semua...

Selamat hari ibu buat semua....walaupun aku tak penah menyambutnya...Naper? tah...sebab pada aku kalau nak hargai ibu tak perlu tunggu hari Ibu...hari hari pun boleh...tapi sebab ader Sambutan Hari Ibu nieh...aku rasa tak salah aku ucapkan untuk semer kan kan kan....