Wednesday, July 22, 2009

Morning? afternoon? night? sickness.....


Adesss...sesungguhnya inilah yang tak daya biler first few months pregnant neih...tak boleh nak jangka ...sekarang bau tempoyak tuh pun boleh buat aku nak muntah ....adoilahh....perot lapar tapi tak lalu nak makan...kalau makan jugak...emmm sempatlah 2-3 jam...pastu sekian....

sekarang tiap tiap petang...pukul 4.30 ..gerenti aku buang dulu semer isi perot siap siap...penah sekali aku tahan ...tak nak muntah...Ya Allah..biru muka aku menahan...dari Stesen Bank Negara sampai ke stesen UKM...korang bayangkan ..perjalanan yang mengambil masa hampir sejam..dengan manusia yang penoh diwaktu petang..pelbagai bangsa, pelbagai peringkat, pelbagai usia dan yang paling penting pelbagai BAU...DAMN!!!! kena plak yang ketiak hangit...fuhh memang selang 5 minit aku sapu minyak cap kapak kat idong aku....

Nak bawak keta sendiri tak lalu ..dnegan minyak dengan tol...nak tak nak tahan diri jelah naik komuter...aku tak boleh agak lagik aper makanan baby lam prot neih suker...so far menda aku telan semer dier reject...emm...aper anak mama nak nieh...mama pun tak tau...fuhh cepatlah sickness nieh berlalu ....janganlah berlarutan udah....anak mama baikkan...udoh udohlah yer...uhuksss....



4 comments:

Liana said...

saboyer kak yer... Dia tengah memilih tu...makanan apa yang sedap...hehehe..

nzh1979 said...

ish ish ishhhh
sadis nye aku dgr noliek oiii
takpe la sabo..ade hikmahnye tuu
soh ko berdiet kala2 awal nih
nanti dah ujong2 kang tak leh berenti makan pulak..ehehe

eza said...

sian ko laili....harap-harap sekejap jerk la...baby sian ler kat mama nih...

Anonymous said...

Laili,

Aku dulu masa 1st trimester siap bawak plastik lagi buh dalam H/beg.. bila nak muntah jer aku kuarkan plastik dan slamber jeh muntah tak kira kat mana dalam dalam tren ke teksi ke.. Abis tu dah tak tahan nak wat camna kan?? Pernah skali tu aku tak tahan sangat tak sempat kluar plastik habis teksi tu aku muntah...hehehe
Pastu aku mintak maaflah ngan teksi tu.. kihkihkih..