Wednesday, July 8, 2009

First Check up...

Setelah dok pk pk...nak pegi mana....akhirnya aku pilih Pusat Rawatan Az Zahra...memanglah macam tak redha jer bunyinyer sebab hati aku masih lagik melekat kat Ampang Puteri ..tapi mengenangkan tempatnya yang jauh...haruslah aku pilih yang dekat sikit...so lengkaplah 4 private hospital tuk anak anak aku...ehheheheh Umar Sunway...Uzair SJMC...Umi Aliya Ampang Puteri...UAP ...Az Zahrah...seb baiklah bank tanggung...kalau aku bayor...huh...jawabnyer Hospital Serdang jelah...
Naper Az Zahra? ...emm ntahlah..sebab aku pk...tempat tuh lagik lama dari An Nur...so aku expect tempat tuh mesti lagik bagus...service lagik excellentkan....tapi malangnya...indah khabar dari rupa....ntahlah..hati aku sangat tak berkenan biler aku melangkah jer masuk kat dalam tuh...dengan receptionist yang tak friendly...tempat dier...yang takde gaya langsung hospital pakar...memang aku jadik cuak..serius cuak....mungkinkah tengah renovation maka rupanya sangat sakit mata memandang atau memang begitulah rupanyer sejak azali...??dier punyer suasana dalaman pun...interior design dier...wat aku yang sakit bertambah sakit rasanyer...ehheheheh...ntahlah ..mungkin aku dah terbiasa dengan hospital private yang besar besar dan well known...maka aku tak biasa ngan tempat cam nieh...tapi bersyukur jelah..dari aku kena pegi GH ye tak ehhehe
Aku jumpa dengan Dr. Noraini...alhamdulilah..doktornya baik dan friendly...maka terubat skitlah kecuakkan aku tadik kan....siap bercerita sejarah perubatan aku yang berjela tuh ....maka scanlah....alhamdulilah..baby heart beat semer ok...kecik lagik...dalam 9 minggu...so due date patut 9 February 2010....tapi kalau dipercepatkan ....dalam 15 January 2009. Menurut kata doktor tuh...dier biasanyer akan caesar dalam minggu ke 37...tak nak awal awal ..takot premature baby...tapi tak boleh lewat sebab takot rahim nipis tak dapat nak tampung kandungan....
masa on the way balik...lalu depan An Nur...ishk...cam nyesal plak tak pegi sini ...emm...takpelah...malas dah nak pk...aderlah hikmah tuh naper aku beranak kat Az Zahra..kalau dapat pompuan lagik...dapatlah merealisasikan nama Az Zahra tuh hahahah....tapi aku tak harapkan aper aper kali nieh...aku cuma harapkan kandungan aku sihat...sempurna....lelaki ker perempuan ker tak kisah...sebab Allah dah makbulkan doa nak anak perempuan...cukuplah.mama dah stand by dedua nama heheheh dapat laki pun mama suker...dapat pompuan pun lagik mama suker...
Alhamdulilah ...anak mama nieh sihat...tak banyak ragam...loya skit tuh setendetlah...semoga kandungan kali berjalan dengan lancar....amin...

5 comments:

Liana said...

hehehe...akhirnya dah buat keputusan ke Az Zahra yer... Memang ler kita akan hampa kita bila masuk ke sana. Cam kimm dulu mula2 masuk sana...macam tak yakin jer.. Coz sebelum tu pernah check up kat PUSRAWI. Dengan tempat timbang dia, toilet dia macam2 lagi ler... Tp, kerana kimm tertarik dengan layanan doktor2 dia kimm suka kat sana. Jururawat dia ada yang ok dan ada yang ko. Biasa ler... An Nur dalam dia memang cantik. Iyer lah baru lagi kan... hehehe...Semoga sentiasa gembira dan sihat. Cam tu juga dengan baby ke-4 nie...

bulan said...

saya juga doakan akak dan baby sehat setiasa.. seronoknyeeeee kak...

shiemz said...

Wah..untung la bank leh cover.. Shiem nie pepaham la keje kerajaan... heheh.. Husband pun company x cover utk bini bersalin. :p

Puan nOLie said...

Liana...
tulah ..dah biasa pegi hospital 5 bintang kan ahhahahah sekali pegi yang 3 bintang cam ala ala jer ..tuh yang erppp...erpp...

Adik bulan..
buat anak seronot...dapat anak lagik seronot ahhahahhah insyaallah ader rezeki bulan nanti...

Shiemz..
sebab tulah aku dok keras lagik kerja kat sini...medical benefit dier tuh banyak..tuh yang gaji ko pun aku layan kan jer...

eza said...

adinda ni bila lagi la yerk....????