Thursday, September 3, 2009

Macam macam citer...

Assalamualaikum....
hehehehe bulan poser kan ..kena bagi salam dulu hahahahha ....ades lah banyak sangat menda nak citer tapi takkan lah semer nak citer kan ehheheh ...citer satu satulah yer...

Kesihatan aku...
Alhamdulilah...dah beransur sihat...baru neih pegi check up...dah 17 minggu dah ....baby pun ok...membesar dengan jayanya ..cuma Dr. bising sebab berat aku jatuh banyak...last check up ...59.6 kg...baru neih check up jatuh sampai 56kg ....camner tak turun ...dua minggu ari tuh aku demam...sambung plak ngan asthma...pastu puasa plak...gastrik teruk...selera makan langsung takde...aper aku telan semer aku muntahkan balik...minom air masak pun muntah...abes camno tuh....tapi dua tiga hari neih ...nampak dah ok skit..cuma aku perasan...kalau aku masak nasi dan lauk tuh ...aku tak muntah pun lepas makan..tapi kalau makan kat luar ker kat umah akak ipar aku ker...makan dua suap ...tengoklah...15 minit jer..aku luahkan balik....adess..memacamlah anak aku sorang nieh.....

Kerja...
Camnilah jugak...rasanyer bulan lepas boleh bilang ngan jari baper kali jer aku datang keja ehheheh ...yelah...ofis nieh pun kalau staff batuk atau demam dier halau balik terus....takdenyer dier nak kasik masuk ..hampehhh ....so baiklah aku terus tido kat umah kan ehhehe ...tapi nak dekat prime nieh..heheheh jangan cari pasal kan ehhehe ...time nielah ...time mencarik salah orang hehehe aku dah tukar time keja aku dari 8.00 pagi - 5.00 petang tuk bulan ramadan nieh ..tapi aku rasa cam sesia jer...sebab sama cam tak tukar...aku ingat bolehlah balik awal skit kat umah....rupanyer...haremmm...Highway Sungai Besi tuh...ntah menda yang jem pun aku tak tau...kalau kena ujan lagiklah....dahlah tuh jer jalan yagn aku tau ...ehhehe penat lah orang explain ...besraya lah aperlah...adesss...acikkkk takottt...kang sesat barat kang...ehhehe ....

Rumah and Ramadan....
aku rasa boleh bilang ngan jari baper kali jer aku memasak tuk bulan Ramadan kali nieh ...sayu jugak hati...biasa tiap tiap tahun memang aku memasak ...buka ngan sahur...tapi this year...takdee...naper?...emm sahur....hubby berniaga bazar ramadan tau nieh....so biler dier tutup gerai...ramailah orang orang kat area dia meniaga tuh bagi lauk lah ..kuihlah...so sahur tuh aku masak nasi jer...and panaskan lauk...nak masak bebanyak kang saper nak makan?...so makan jelah lauk yang orang bagi....biler berbuka pulak...sampai umah pun dah pukul 7 malam..tinggal aku dengan budak budak tuh jer...emm...jawabnyer beli jelah ala kadar.....Meniaga kat pasar tani masih jugak macam biasa...cuma bulan ramadan nieh 3 tapak jer...tapak dekat gombak dengan Kerinci tutup dulu ...takde budak lah nak siang ikan ..citer pasal budak siang ikan neih..kekadang kecewa jugak aku ngan orang Melayu....aku ngan hubby ...memagn niat nak tolong orang Melayu tambah pendapatan..ujong minggu dari tido sampai tengahari ...meniaga ngan kitaorang dapat lah jugak 2-3 puluh hinggit...setengah hari jer.....nampak kecik jumlah tuh...tapi kalau dah dua hari....kali dengan 4 minggu...tak beratus....tapi tuhlah susah ...orang Melayu nieh...sebelum dapat keja tuh...merayu rayu..nak tambah duit susu anak lah...nak buat belanja dapur lah..macam macam..tapi biler kita dah bagi keja...ikut suker dier pulak..rasa nak keja dier datang..rasa tak nak ..tak payah...so demi bisnes..terpaksalah aku ngan hubby lupakan niat nak tolong orang Melayu nieh...kena carik Indon jugak yang mana lebih menghargai nilai Ringgit Malaysia ...emm...sedey betul....

Uihh dah banyak membebel..udoh ler...baju raya? uhuksss bulum beli lagik ....aku ngan hubby nieh kan suker beli last minutes...ehheheheh memang tiap tahun gitu ..naper?...entah ...sebab masa tuh terasa kemeriahan hari raya kot hehehe ..tapi kalau beli kali nieh budak budak tak angkut sekali...aku tak nak diorang bergasak ngan orang ramai...kalau bawak pun...dua Ultraman ngan spiderman tuh jer....Elastic Girl tuh kena tinggal ehhehehe ....oklah...bulan poser tak leh bebel banyak banyak ahhahahha daaaaaaaaaaa


1 comment:

Liana said...

ala kak... bestnya turun berat badan. Kimm ni entah bila ler nak turun... huhuhu...