Friday, August 28, 2009

Happy Birthday my Princess...












28082008....

tulah tarikh yang aku ngan hubby pilih last year untuk lahirkan satu satunya puteri dalam keluarga kami....happy...uihhh Allah saja yang tahu saat Dr. bagitau aku mengandungkan baby girl....Penantian kami berakhir untuk memiliki seorang puteri setelah mempunyai Ultraman dan Spiderman...uhuhuuhuhuhu...sebenarnya aku memang harapkan anak perempuan sejak aku mengandungkan Umar lagik...tapi Allah lebih Mengetahui....yang no. 3 barulah dapat Girl....

Dugaan banyak sunggoh masa mengandungkan sampailah melahirkan tuan puteri sorang nieh...saat kandungan baru mencecah 2 bulan....hubby decide tuk berenti kerja bagi menumpukan perhatian pada perniagaan...masa tuh tengah nak buat Projek Cendawan...dalam masa yang sama kami berpindah dari Subang Jaya ke Kampung Changkat Gombak...nak mulakan semula hidup baru bukan lah satu menda yang mudah...tambah dengan anak anak yang tengah lasak...diri yang mengandung...nak stabilkan kewangan keluarga sebab satu sumber tetap dah takde...tapi syukur Alhamdulilah..kami berjaya atasi semua tuh....

Kali nieh Hospital Ampang Puteri jadik pilihan...terima kasih tak terhingga buat Dr. Ariza...she's the best gynae I ever had....lemah lembut...Proses berpantang Aliya juga aderlah proses yang paling membahagiakan sebab pantang sendiri kat umah...aman sejahtera heheheh ....cuma part nama tuh ...sedey skitlah...dari mula mengandung sampai dah nak register still tak boleh decide lagik nama tuan puteri sorang nieh....last last babah dier menggunakan kuasa veto..uhuksss...sedey....memula tak boleh terima hakikat...tapi lelama..dah ok dah..aderlah hikmah nama nyer tuh..Umi Aliya Puteri....Ibu segala ketinggian...harap harap tinggilah dalam pelajaran ..budi bahasa...agama ...dan yang elok elok belakaa....

Hari ni...Umi Aliya dah boleh berjalan....dah ader 4 batang gigi....makin notty ..suker sakat abang ujay dier....rambut jer segan sangat nak tumbuh heheheheh ...Puteri permata hati keluarga....Mama sayang Aliya...uhuksss...sebak dah neih...dahlah...layan jelah gambo uhuksss....

8 comments:

Liana said...

ala kak sebak ler baca... Betul kata akak nak mulakan 1 permulaan kehidupan tu bukan mudah... Bila baca part tu sy dah nak berlinangan air mata! Coz sy alami 1 perjalanan yang bukan mudah tu! huhuhu...

Buat Alya... Selamat ulang tahun. Semoga Alya jadi anak solehah, bijak dan sihat... Amin

Liasari said...

happy birthday umi aliya! kejap je dah setahun, dah nak dapat adik pulak tu! ;-)
auntie doakan dimurahkan rezeki aliya, sihat sentiasa dan terpelihara dibawah lindunganNya.
amboi makin terserlah kecomelan aliya ni nolie oit. tang mungung dia tu sejibik cam ko

iswatie "colours of life" said...

Happy Birthday Umi Aliya!


nanti adik girl lagik ka?

eza said...

hepi sebeday aliya....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adeh dah bleh berjalan dah puteri sorg nieh .. sy pun mcm kak .. no 1, 2 boy ..hope2 sgt mana tau no. 3 nanti dpt girl plk ..heppi bestday aliya ;-)

Puan nOLie said...

Liana..
Uihhh ..part tuhlah kena kuat semanagat..kalau ratu air mata dah banjir gombak tuh ehhehe ...

Lia..
ciss..takde part lain dah ker ko nak tengok heheheh comel tuh biasalah warisi akulah tuh hahahah

watie..
tak tau lagik ler..rasa cam adik lelaki...tak kisahlah ..janji sihat...

auntie eza ..
hohohoho ...aliya pun happy dengar biter auntie eza tuh eheheh

eiseai said...

mengapakan ujay meraung raung??

Puan nOLie said...

heheh ujay meraung raung sebab auntie ila ugut nak bawak balik adik dier ehheheheh