Tuesday, November 24, 2009

Dari Az Zahrah ke An Nur

fuhhh..giler lama tak update...ehhehe
sorry yer anak anak ...kebizian ...tak dapat nak konsentrate menaip ehehhehe ....

Nak citer pasal aper yer...emm perkembangan terbaru??


Citer terbaru...aku pernah citer sebelum nieh kan...pasal nak bersalin kat maner....Az Zahrah ker An Nur....last sekali aku pilih Az Zahrah....even tempat tuh sunggoh tidak memuaskan hati aku...tapi aku menten jugak check up kat situ sbb Dr. yang baik....

Tapi akhirnya aku bertukar jugak pasal problem ngan GL aku nieh....masa 11 November 2009 aku admitted sebab hidrated yang teruk....hohohoho aku tak penah sakit camtuh...actually incik tuh yang demam masa 6 November tuh...so sabtu ahad tuh masa meniaga...aku yang banyak handle....kemuncaknyer...malam Ahad tuh...satu badan aku sakit....sakit camner? oihhh sakit cam contraction nak beranak tuh...satu belakang tuh sakit...menangis nangis lah tak boleh tido....dah ngantuk sangat tuh lelap jugak..tapi biler datang sakit tuh terjaga fuhhhh tak tau nak cakap....cuak giler....penyudahnya ..Isnin pagi tuh ...mandi mandi antar anak anak pegi umah along...terus ker Az Zahrah jumpa Dr. Noraini....Ya Allah ...tuhan ajer tau masa tuh...dahlah ramai pulak patient...last sekali tak tahan...mintak ngan nurse tuh nak masuk dulu ..potong q lah kira sebab dah tak tahan sangat....masuk jer dah check air kencing semer...dr. kata air kencing kotor...banyak protein ...hidrated sangat and banyak toksin...so dier suh masuk wad...erkkk..takmo takmo....so aku pilih tuk makan ubat jer....balik tuh singgah beli betik lah ...100 plus lah....susu ..tuk kurangkan hidrated tuh....

Tapi usaha tak menjadik.....sebab...tiap kali aku makan atau minom...aku akan muntahkan balik...kalau aku minom segelas air...yang keluar nanti bergelas gelas....lagiklah hidrated nyer...dan sakit langsung tak kurang...Rabu pagi ..dah tak tahan...pegi klinik...sekali lagik dr. tuh kata...sangat sangat hidrated..sampaikan tekanan darah aku rendah...and jantung aku berdegup sangat laju...kalau aku bangun berjalan boleh jadik pitam...akhirnya aku mengalah jugak..masuklah wad...aku siap cakap...sehari jer...masuklah air baper botol pun..janji khamis aku keluar....fuhhh check in lah semalaman di Az Zahrah...esok masa dr. datang check..soklan pertama aku...pukul berapa saya boleh keluar dr. ehehheheh ....tapi masa dah discharge kat bahagian wad tuh...tetiba ader problem plak..."Kak ..kena bayar RM30 tuk meal..sebab GL akak tak cover meal"....wut??...dari sakit..terus aku sihat sebot kena bayar sebab tak penah lagik aku bawak GL bapak bank tuh pegi mana mana specialist...aku kena bayar masa discharge..rupanya harga wad dekat Az Zahrah tak inclusive meal...harga lain...lerrrr so kalau dah harga wad lain harga makan lain ...bapak bank memang tak cover ler....cissss..so dalam tak redha aku bayar jugaklah RM30 tuh....



Biler aku congak congak ngan incik...ishk..sehari RM30..beranak nanti...bodoh bodoh pun 3 hari...kalau takde masalah...3 x RM30=RM90 hohohohoho tak boleh tak boleh....tak penah dalam sejarah beranak aku ...dekat Sunway Medical...SJMC...Ampang Puteri..aku kena bayar...tup tup kat Az Zahrah plak aku kena bayar....kukudu?? memang aku kukudu heheheheh ...RM90 tuh...aku bawak rakyat jelata aku makan lagik bagus tau...dah alang alang bapak bank cover..biarlah cover habis....so aku mula mencarik alternatif....iaitu ...tempat pertama aku nampak An Nur lah..kalau tak lepas jugak Kajang Medical lah jawabnyer...aku pun startlah browse internet tengok info pasal An Nur neih ...telefon tanya semer....Pakej caesar start dari RM5500..harga ward INCLUSIVE meals....yess!!...tuh penting...maka tanpa rasa bersalah ..aku terus call tuk booked gynae....haaaa saper pulak aku nak pilih nieh....

Survey survey..ramai kata Dr. Khamsiah nieh ok....so..aku pun terus booked Dr. Khamsiah nieh....hopefully oklah kan....tunggu jelah nanti aku citer pasal dr. nieh....memula rasa leceh jugaklah nak tukar tukar kan ..sbb dah check up semer kat Az Zahrah ..tapi dah problem GL neih...even aku telefon tanya kalau GL tuh cover sampai RM7500..masuk kan jelah kan sekali meal tuh dalam tuh....tapi jawapan yang aku dapat mengecewakan ...tak boleh kak ..nanti saya masalah nanti....oklah ..sebab akak tak nak ko bermasalah..akak larilah pegi An Nur...ehehheheh so tunggu cerita pasal first check up ok....


3 comments:

Ezrina - A wife and a mummy of two said...

Don't worry..Doktor Khamsiah ok kak...dulu masa saya bersalin kan Qis..dia la tukang sambutnye...
rilek je dia...
mmg sgt2 berpengalaman....

Anonymous said...

sekurang2nya panel suami/panel awak cover maternity..kalo setakat kena bayar RM90 utk meal dan tentunya masuk ke perot awak, jgn la berkira. sy bersalin kuarkan duit sendiri RM5-6k..sepatutnya awak bersyukur dgn rezeki awak tu.

Puan nOLie said...

Eh eh ...puan anonymous...awak kena bayar 5k ker 7k ker awak punya pasal lah..dah kalau mampu bayorler...saya neih tak mampu..sebab tuh pakai GL...kena bayor 10 hinggit pun saya kira pahammmm