Monday, April 5, 2010

Auuuuu Chakkkk...

heheheh...sabo sabo...jangan marah aku...bukan aku takmo update blog nieh...tapi masa sunggoh sunggoh limited sekarang....tambah lagik dah anak 4 nieh...lagiklah...

Camner aku?
Ohhh sihat..makin sihat..makin bulat ..hahahah bulat ker...lemak pun tak sempat nak hinggap melayan budak budak neih...aper aku boleh cakap..camnilah...dah sampai masa tuk aku jaga diri aku pulak...sebab production dah tutup kan...tapi biler cakap kat orang aku anak 4 orang tak caya...whyyy?? ader kah kerana aku pendek?...atau aku awet muda?? ..atau aku terlalu comel?? hahahhaha sila jangan muntah yer....tapi paling best biler aku pegi meniaga...maner maner regular customer aku yang datang..sibok tanya...lama cuti...pesal cuti...aku cakap...bersalin...lam pantang...boleh diorang kata aku tipuu!!...chaittt...aku bawak surat beranak arianna kang...baru korang tau...

Camner incik?
Uihhh lagik sihat ehhehe....tak caya...Sabtu pegi Gombak ehehhehe

Camner anak anak?
Alhamdulilah jugak..sihat sejahtera anak anak aku tuh...

Umar dah Pra Sekolah....dah pandai berdikari...dia lah assistant aku tiap hari ...kalau takde dier uihhh jenuh jugaklah aku...dalam nakal nakal dier...hyper active dier...talkative dier...sikap tanggungjawab sebagai abang yang sulung tuh memang terserlah....boleh diharap kalau mintak tolong jagakan adik adiknya...hatta arianna sekali pun...tiap kali yana nak mandi..abang umar yang siapkan air...air panas tuh aku lah yang tuang...yang tuh aku tak caya lagik dier buat...tapi dier yang ambikkan tilam...pampers...dah siap aku mandikan ..dier yang buangkan air mandian tuh...dier ngan ujay dah tido dalam bilik diorang...dia jugak yang kemas bilik tuh...aku boleh bagi A++ lah kat dier...kalau untuk umur 6 tahun...kemas bilik camtuh..siap sapu lagik ko...aku cuma tolong susunkan baju baju diorang jer...Mat Ujay tuh..cheh...asal suruh jer penat...suruh jer penat....

Uzair pun dah tadika pra tahfiz kat Seksyen 4. Pelat dier tuh masih pekat tapi vocab dier dah makin improve lah....orang kata pahamlah jugak aper dier cakap...kalau dulu bahasa jerman dier ..fuhhh orang jerman pun tak cakap gitu ehhehe ....aku suka panggil dier J....tapi dalam pelat pelat dier tuh...aku rasa cute sangat biler dier baca doa...hehehe doa yagn dier hafal..of course lah doa makan...Uzair ehheheh ....dier ader cam irama skit biler dier baca tuh...tuh yang suker dengar...alhamdulilah..dalam pelat pelat dier..dah boleh baca al fatihah...dua tiga doa lagi...tapi jangan suruh dier baca depan orang...anak jantan aku sorang nieh pemalu...haram dier takkan baca...tunggu dier dok main sorang sorang tuh..dengar dier baca sorang sorang ehhehe

Aliya a.k.a Yaya...uihhh tak rasa cam aku ader anak pompuan...punyerlah nak pompuan kan dier...aku beli lah mainan masak masak..penyudahnyer..umar yang main....beli anak patung ...disepaknyer jer ..hampessss....dahlah rambut tuh pendek...kalau tiga orang nieh tido tak berbaju...memang orang cakap aku ader 3 anak lelaki...sayang sangat kat baby...tapi dalam sayang tuh sempat lah dier cepuk muka yana tuh ehhehe ...menjerit bagilah kat dier...tapi anak babah kan...takpeee...buat lah ..takpeeee....cehh

Arianna a.k.a Yana...budak mok...hehe lahir dulu 2.7 kg jer..sekarang 2 bulan...dah 5kg...leher pun dah tak nampak...alhamdulilah..tak banyak kerenah jugak anak dara aku sorang neih..paham mama dier nieh banyak keja...dier tak de nak kerenah banyak...sekali sekala tuh adatlah baby....tapi mostly memang jarang dier bangun malam...dier masih fully bf ngan aku...harap dapatlah menyusu dier lama skit ...kalau boleh sampai setahun...

Camner bisnes?
Alhamdulilah...Allah permudahkan usaha kami....walaupun dilanda dugaan..aku percaya..rezeki tuh datang dari Allah ..bukan dari Manusia...tak sangka orang yang kami percaya...jadik rujukan kami selama ini ...rupanya dalam masa yang sama...mengambil kesempatan di atas kesusahan kami....kesian dekat incik tuh sebenarnya...dalam masa beberapa tahun ni...banyak kali jugak lah tertipu...kekadang sampai datang rasa give up...tapi kami ingat..pengorbanan orang orang sekeliling kami....especially anak anak ...sebab tuh kami teruskan jugak perniagaan kami...Alhamdulilah...baru sekarang lah kami betul betul menikmati keuntungan kerana sebelum ini kami yang bersusah payah..tapi orang lain yang menikmati hasilnya....

banyak menda nak citer...tapi cukuplah dulu..nanti ader masa aku masukkan citer masa bersalin kan arianna...gambo takde lagik...nanti yek aku tempek ...chiowww...

2 comments:

Chempaka Aurora said...

Assalamualaikum Kak Nolie..
akhirnya akak hapdet jugak belog akak. Berjaman saya nunggu, rindu nak baca celoteh akak. I'm waiting for ur next hapdet, daaa!

Manjakusayang said...

Salam...

Lama sungguh tak update yer... tau akak mesti buzy... Tak per faham...hehehe

Ala kak pasal niaga tu...memang adat. Kat mana2 pun perkara spt tu boleh berlaku! Kalau org niaga (terutama melayu) tak ada org dengki rasanya susah sangat nak jumpa! PAling banyak orang2 yang mengikut petunjuk ilmu hitam... Memang dah jadi lumrah untuk orang2 berniaga... Saya doakan semoga perniagaan akak semakin maju dan maju...