Monday, January 9, 2012

Percutian 3 hari 2 malam

Fuhh fuhh buang abuk...ehhehe ..sorry yer anak anak ...busy...cuti..mc...semer ader ....paling best citer percutian di atas...uuihhh jangan jeles senahhhh ....di taja lagik....dekat 3k lebih tuhhh 3 hari tuh jer...lokasi ..dalam melesia jer...kalau gi obersee nanti Puan iLa jeles hahhahah

Tangan bini Shrek yang hangus hahahah


Banyak korang punyer cuti hehehe cuti dah habes ..cuti ke menda hehehe duk spital KPJ Kajang tuh heheh cuti sunggoh lah tuh...naper..saja suka..cam nak kena lempang jer kan...heheh actually tak sangka menda nieh jadi teruk...dekat 2 bulan batuk...segala menatang atuk nenek ubat batuk aku telan tapi tak baik jugak...sudahnya pegi specialist buat xray...dah tahniah...paru paru anda ada infection...hayooo bising doktor tuh..suh admit time tuh jugak...tapi aku kan...heroin tamil...berlagak takmo dok spital...aku pegi Isnin...next check up Rabu...nak menunggu Rabu tuh ..hamek kawww...tido sambil duduk sebab kalau baring rasa cam ader batu besar atas dada neih...how meh??

Rabu...21 Dec..pegi lagi ..this time doctor kata takde kompromi dah..kena masuk hospital jugak jugak sebab dah cam ader band nirvana dalam peparu aku...bising..memang aku bernafas sendiri pun boleh dengar...redha jelah...nana tinggal ngan babah dier..memula masuk kena tumpang bilik pompuan bersalin...negro pulak tuh..adoiii sekuat kuat alam dier bukak tv...sampai aku panggil nurse mintak dier perlahankan skit...nak tido pun tak boleh...dahlah bilik air dier buat cam bilik air rumah dier...baju main campak merata...bau kusss semangat...adoii cepatlah dapat bilik lain...


3 kali sehari yer anak anak...abes ko kena bangun tanggal sendiri kata nurse bangang + pemalas itu

Petang tuh jugak tukar bilik fuhh legaaaa melayu jugak ...tapi pun tak reti bahser...taulah ko ader ipad..tapi janganlah bukak youtube tuh cam orang PEKAK...yang aku tau ko sakit TEKAK bukan PEKAK...ko bayangkan kol 4 pagi ..dier bangun bukak youtube...citer Korea...yang volume dier satu bilik tuh bergema...khinzir betul...tapi kenangkan orang sakit nieh kan..aku bersabo lagi...eeeee...dahlah sepanjang baper hari duk situ...asik antibiotik masuk drip...ambik nebulizer 3 kali sehari sampai tangan aku ketar cam orang kena parkinson dan yang paling tak boleh blahhh....Physio...haaa gitu...main tepuk belakang...perghhhh 15 minit ko non stop...cam nak gugur semer paru paru ...giler lahhh....yang gagah perkasa cam aku nieh oklah...kalau yang tua tua tuh...aku tak taulah camner diorang nak tepuk...fuhhhh


Camnilah lebih kurang camner diorang tepuk..tapi laju laju kuat kuat...sampai ko rasa peparu ko nak runtuh gitu

Yang ni pun 3 kali sehari..Nurse bangang tuh cakap..dah habis tutup jer kat sini ..eh ko ke aku yang keja KPJ neih??

Cukup tiga hari aku dah merayu rayu doktor tuh nak keluar ...makin stress aku dok dalam spital nieh hehehe...seb baik sempat pegi besday Paim hahahah....tapi sangat sedih dan kecewa dengan KPJ Kajang...nilah dier Indah Rupa dari Perkhidmatan...tau ari tuh aku pegi An Nur jer...Admission cepat dan cekap...tapi Nurse cam lahanat ..aku tau bnyak budak praktikal kat situ..sangat tak professional...cucuk ikut sedap...bercakap dengan patient dengan mulot penuh makanan...tekan dua tiga kali baru datang..tuh pun muka cam pantxx.  Aku dah penah admitted kat Sunway Medical, SJMC, Ampang Puteri, An Nur, Az Zahra dan ini kali pertama aku pegi Private yagn servis dier lagi teruk aku rasa dari Hospital Kerajaan... Nak discharge ambik masa 2 JAM...halooo ko pakai typewriter ker??? nak taip sebijik sebijik ...makanan OUT...penat lah mau cerita ...tapi itu last lah aku pegi situ..harap tempat jer cantik...

Ades..sesak napas menaip..boleh...mmg sangat bengang lah duk situ..seb baik dr. aku tuh ensem cam Aaron Kwok...sejuk skit hati...ok..dah penat...nanti entry lain pulak ..chiowww...



3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

percutian mewahhhh tau
cam naik cruise gitu
ha ha ha

itulah..
tgk ko datang
biar betol
kata admit kan
sabo jelah

shidadut said...

hehe..wad lelaki ok je service diorang..yg fisio tu..dulu yen pun kena beb..mmg kecut tgk cara diorang tepuk blkg..tmbh2 kalau kena kat baby..huhuhu..anyway, alhamdulillah dah sihat dah eh..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

sian kak laili...
agaknya jumpa nurse sengal kot masa tu...
sebelum2 ni saya stay kat kpj kajang ok pulak...

nurse pilih bulu ke apa...
tak patut betul...