Wednesday, June 3, 2009

Believe it or not.....

hahahhaha....yes...I'm pregnant....dah baper minggu...entah!! hahahah bleh jawab gitu.....
Actually aku makan pil Noriday tuh..since aku bfkan aliya kan...tapi entah naper period aku tunggang langgang....sampai aku tak bleh keep track dah ..mana satu period aku....pastu ubat pun kekadang lupa diri kan...lupa nak makan...hehehe dah hasilnya...tahniah..anda pregnant!
Perasaan....bercampur baur sebenarnya....Happy ....of course..saper tak happy nak dapat baby...nak lengkapkan targetkan....Sad...sebab aliya tak sampai setahun lagik...pastu cik kak tuh dah setat buat perangai emm..dier tau dulu rupanya aku pregnant...and lebih sedih...ini aderlah kali terakhir aku menikmati saat saat mengandung...yess...ini kali terakhir...memandangkan masuk kali ini dah 4 kali caesar...doktor akan ikat peranakan aku ..means rogollah camner pun...aku tak mengandung dah hahahah bye bye noriday..mercilon...kira lepas bersalin nanti ..aku boleh let go lah dah baju mengandung aku tuh.....
Aku tau ada antara mereka yang tau berita nieh terpk ..ader yang terselit perasaan...eh tak berenti dier nieh beranak?...cukup ke duit dier nak bagi anak anak dier makan?..boleh ke caesar beranak selang setahun?....sian tak cukup kasih sayang anak anak dier? ...camner dier nak bagi yang terbaik tuk anak anak dier kalau kecik kecik lagik semer nak handle...? tah cukp makan tah tidak anak anak dier?...
kekadang aku pk kesian orang orang yang pk camnieh....dier lupa saper yang bagi anak tuh...tuh rezeki dari Allah....Allah dah takdirkan aku mengandung...ader orang yang tak makan pil langsung..tapi lambat sangat dapat anak....ader orang yang makan pil...pakai kondom...pakai IUD...tapi still mengandung..kenapa??....Allah dah tentukan dier mengandung..maka mengandunglah dia......soal makan pakai anak...Insyaallah..ader rezeki diorang...kalau aku pk balik...anak sorang pun duit kitaorang camtuh jugak...dua pun camtuh jugak....3 pun camtuh jugak...lebih plak tuh....nak kata kitaroang nieh senang...takdelah senang maner...susah pun..tidaklah sampai fakir ....orang kata cukup lah untuk anak anak....soal pengurusan anak anak tuh ...kalau ader orang tuuuuuuu (muncung skit kat BJ) boleh buat..takkan aku tak bolehkan...cuma aku kena copy jadual cik kak tuhlah ahhahahahh..
Doakanlah kesejahteraan dan kesihatan aku time mengandung nieh...series..aku nak menikmati masa ini sepenuhnya...aku akan rindukan saat saat ini ..teringin nak buat sesi fotografi time pregnant nieh...kakak ...ader diskaun tak?? rega sedara?? ahahhahah ....mungkin aku akan terus bersama Dr. Ariza Ampang Puteri...memandangkan dia lebih arif tentang keadaan aku ....semoga Allah mengurniakan seorang lagi Puteri buat kami ...Amin....

12 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

tadaaaaaaaaaaaaa .. ini ler yg digossip2 kt pcm tue yer .. takper kak tahniah dari saya ... congrats kakkkk ;-)

Puan nOLie said...

mekasih mekasih ehheh

eza said...

huuuwaaaa.....ko ngandong lagi ek....ari tu kata negetif...rupa2nya positif gak ek....aku tompang gembira ngan bb eksiden ko nih....seyes aku jeles beb...

eiseai said...

sapa org kat BJ tu eh? aku kenal ke eh? hahahhaa...sorry aa jadual ku tak leh ditiru hehehe.

congrats pn nolie. kita ada 4 tangan, so ngam2 utk 4 anak. dpt pun sorang lagi before umar masuk sek rendah kan. lepas ni kita bz ngan exam ngan sports day ngan report kad plak...

Liasari said...

OMG! terkezut haku. patutlah EBM ko ada turun naik ek sbb ko makan noriday. aku dulu pun makan noriday ada prob jugak.
anyway, Congrats... kembang kempis lobang idung incik rimo ye kekeke
rezeki ditangan Allah swt.
jgn jadi macam haku... terlalu byk fikir nak tambah lg or not... its a bit complicated, atau sbnrnya aku punya mind yg complicated. whatever tabik springgg sama ko.

nOLie said...

Eza...
Ari arilah ajak laki ko berusaha gigih yer hehehe nanti bleh join...

Sally..
kukudu tol orang BJ nieh ahhaha...tulah..memang target..before umar darjah satu...close production ehheh

Lia...
time badan tengah kuat beb...tak koser dah aku nak kejo budak budak time umur lanjut nieh ehheheh

cujie said...

wah wah... laju eh...
tak larat nak kejo...
takpe takpe jalan dulu...

murah rezeki tu... sape molot jahat tu yang cecuba nak cakap gitu... heheh...

semoga dipermudahkan semuanya nanti...

M@L@ said...

taniah...

iswatie "colours of life" said...

congrats weih...jenuh aku ngan Kak Lia nak kejar....kat Lia kita..serupaaaa

bulan said...

kakak... ya allah.. ketinggalan ketapi.. kak, tahniah akak.. saya tompang gembira ni, gembira sgt2. akak jaga diri bebaik ya.

hembus2 lah kat sya sikit... kekeke

~ peminat setia yg nk mintak sign kat spender ~

Ezrina - A wife & a mummy of two said...

syabas betty syabas!!! sonoknye...org tu dah nak masuk 4...
jaga diri baik2 k ;D

Jaja said...

kakak nolie, tahniah dari saya...
uol mmg mummy superb lah..sama mcm ittew org BJ.perghhh...tabik spring ooo =)