Friday, May 29, 2009

Buat Keja Rumah dari Sally...


Ishk ishk ishk...Sally nieh cam tau jer aku takde keja kat opis neih ..suh buat keja rumah plak...ehheheh meh ler buat...

tag ini ada 3 tasks:
nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya
anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka


5 fakta menarik tentang Sally ...

1. Sangat disiplin....semer menda kena ader checklist...kerja rumah semer ader jadual...barang ader list...dier akan buat revision list tuh dua tiga kali (ratus kot) sampailah list tuh memenuhi kehendak dier...even sebelum bersalin ..dier dah siap buat jadual..aper nak buat...kudin kena buat aper...fuhh suspek sunggoh....

2. Low Profile....sumpah..aku tak tau pun dier nieh anak tssc....aku kutok dier macam aku kutok puan iLa tuh lah..suker suki makcik aku jer ehhehe ...rahsia terdedah biler dier tempek gambo dier masa dalam buku remaja kat PCM...UUUUuuu ngan skirt polka dot dier tuh ...ahhahah....

3. The chemistry....aku tak penah pun jumpa dier nieh...rumah aku jauhhhhhhhhhhhhh sangat ahhahahah....sebab tuh tak penah jumpa...tapi ader kimia yang buat aku bleh ngam ngan dier...maybe sebab marriage same year...baju pengantin pun design lebih kurang hehehe..Umar dengan amir pun beza umur sebulan jer...Umar 11/04....amir 01/05...so development diorang hampir sama ...erkk paling obvious...mulot pun sama ...pok pek pok pek.....tuh kalau jumpa tuh...haruslah suara dia dua orang jer dengar...Asyraff ngan Uzair ..main sekali tapi guna bahasa isyarat arr ahhahahah ....

4. Very Detailed...cuba lah ko tanya dier pasal penyakit ker...pasal ubat ker...ko tengok dier bagi penerangan ahhaha...cam aku nieh ...injection baby...main ikut jer jadual doktor bagi....kalau tanya injection aper...entah ahhahaha ....bagusnyer mak...

5. We love kids and we are maidless ....yes....anything for them...nieh kira geng ibu berani mati sebab anak anak...there is no excuse when it involves anak anak....tengah keja pun boleh lari balik...anak sakit..gerenti ambik cuti...and we manage our home, our kids and of course our hubby lah kan....without any help from bibik, mak or mak mentua...senang cakap ...we are supermommy..

10 fakta atau hobi diri sendiri

1. Aku suker menari tarian tradisional....dulu aku penari Angkatan Budaya Pahang...pelapis Yayasan Pahang...Kebudayaan Negeri Pahang...Perpaduan Negeri Pahang..rasa semacam tau..biler ader ditengah pentas...dengan alunan muzik...fuhh...rindu saat saat tuh....

2. Telefon aku nieh pakai buang ...ahahhahah ...aku payah nak maintain satu nombor tuh...either hp aku hilang...sim card expired...macam macamlah...semer no. aku dah penah guna ..kecuali 014 ngan 018 heheheh penah setahun aku tak pakai hp hehehe tapi pakai balik sebab boss dah kasik hint payah beno nak contact...

3. Aku suka kaler biru...eh ..hijau...ehh ...wutever...ahhahahha ...soklan yang aku tak leh nak jawab...cantik kat mata aku...kulit aku...then ...aku suKooooo ....

4. Aku tak suker orang kurus sangat ahhahahah....rasa nak sepak jer bagi berkecai tulang...macam orang tak makan...sebab tuh kawan kawan aku semer ..species gebu gebu macam aku nieh hehehe

5. Cita cita...Pramugari ...ahahahhahah..aku tau korang tengah gelak...hampeh betul....taulah aku pendek ehhehehe

6. Aku suker kucing....yerrrr...dari rumah mak aku..sampailah aku dah kawen...sampailah sekarang...aku sayang kucing...even aku ader lelah...rasa tenang tau...biler sambil tengok tv...letak kucing atas peha...usap usap diorang..rileks kejap...tapi kekadang rasa nak membunoh jugak kalau taim diorang pancut merata tuh ehhehehe....

7. Masa anak dara dulu...aku tak makan ikan air tawar nieh..rupa pun aku tak kenal...rumah aku dulu ..mak ngan ayah jer makan...adik beradik aku langsung...setat kawen ngan incik nielah ..semer menda aku telan...patin...baung..jelawat...siap boleh pegang boleh jual lagik heheheheh

8. Aku pun suker bela ikan sebenornya....especially ikan emas...dulu masa bujang..aku sanggup jalan kaki ngan ila ..dari BNM gi CM ..semata mata nak beli ikan...jauhh tuhh....pastu kat ofis pun aku bela ikan sepat...penah lah sekali buat giler ..curi batu batu kecik depan DBKL hahaha ...seb baik tak kena tangkap..kalau tak keluor paper...3 kakitangan BNM ditahan ketika mencuri batu hiasan ...ahhahahahah

9. Aku dapat lesen memandu masa umur aku 24 tahun...tapi even tak de lesen pun dah merata aku pegi heheheh suker suki makcik aku jer aku bawak keta ...penah sekali kantoi...masa tuh aku ngan kakak aku gi jalan bandar kuantan...cakap ngan mak aku nak gi kedai japs...sekali tak pasan keta ayah aku ..aku siap potong lagik...oihhh mengamuk incik latip ehheheh

10. Mek Dene...hheheh kalau korang buat quiz kat FB tuh..gerenti korang tertanya tanya kan menda mek dene nieh ..ehehhe dene neih orang pantai timur kata berlendir ahahha...aku nieh ader problem sinus...so tidur lambat pun selsema...sejuk skit selsema...habuk skit selsema...makan menda gatal skit selsema...tuh yang jap jap bersin ..jap jap bersin..sampai lekat nama mek dene tuh...ciss...

10 Penerima awards (kalau dah kena tagged abaikan jelah yer)

1. Ezaku sayang....tuan penasihat bahagian masakan
2. Liasari...ehehhe kang aku panggil nama satu lagik tuh kang..dier majuk takmo buat kek ben 10 hahahah
3. Erin yang tengah pantang...erkkk...uwaaaaaaaaaaaa rasa bersalah lagik
4. Mya ....eheemm...jangan luper tau jemput aku
5. Watie...orang kayer...dapat backdated kan ahhahaha
6. Cik Raihana ....cik setiausaha...ehehhe buat ek...
7. Farihah...jomlah jemaah lagi tahun depan...tak sabo dah neih hehehe
8. Cujie...geram ngan rambut si alesha tuh huhuhuh
9. Bulan...peminat aii..kata nak suh sign kat spender hahahah
10. Nina...tengah pantangkan...tak tau nak buat menda kan...ehhehe buat ler..

3 comments:

Nina Rizwina said...

cik puan nolie...hehhe...nina pun dh kene dh keje umah ni...nak kene buat lagi ke??kekeke..jenuh nak pikir apa yg nk ditulis..:D

eiseai said...

wahahaha...syahdu aku nolie. kita kan tinggal jauhhhh sangat. tak pernah jumpa. kalau jumpa konpem ko lari punya hahahhaha.

zu ckp si nolie ni ayu...ahahahhahahahahhahahah (gelak ala menteri fasola).

very detailed tu maknanya kuat membebel ke hehehhee

Puan nOLie said...

ayuu...harkkk ptuihhhh hahahhahah