Wednesday, March 25, 2009

Lactation Room (18sx)

Sebenarnya ramai yang tak tau aper kejadahnyer Lactation Room ini...hehehe biler aku jawab aku gi Lactation Room..gerenti ..bilik aper tuh? hehehe kalau yang biasa ngan aku tuh ..senang jer aku menjawab...gi pam tetek ahhahahahahh ...kalau yang tak biasa tuh ...ngan sopan aku terangkan ..untuk ibu ibu memerah susu buat bekalan baby esok...barulah seko seko mulot muncong...OOOooOOooOOoo....






Bila dengar cerita ibu ibu lain pasal diorang yang susu nak pam susu nieh...kena menyorok lam tandas lah..dalam surau lah ...takde peti ais...kesian....Alhamdulilah lah bapak bank nieh ..concerned jugak memenda camnieh...tapi aku rasa bukan aper...kalau anak anak staff sakit..diorang gak susah kena tangguh medical cost hahaha tuh dier galakkan minom susu ibu tuh...mak mak budak nieh pun takde alasan lah kan nak mintak naik gaji ..kata harga susu naik ehhehe ....

Setau aku Lactation room kat sini wujud sejak 2004 lagik...masa umar ngan uzair jarang lah aku guna...tapi time Aliya nieh ..selalu lah tengok muka aku kat situ...Actually bilik tuh Tandas yang telah diubahsuai...dalam tuh ader dua bilik kecil ..siap sofa..sinki ..cermin...tong air minuman tuh....peti ais...aircond...macam macam ada hehehe ....kalau penoh bilik tuh ..kat luar pun diorang letak sofa..tuk orang orang nak cepat boleh lah pam jer kat situ...Cam ila oklah...pam kat ofis pun ok...takde kacau....cam dept aku nieh ..penuh ngan budak lelaki...even aku simpan susu kat freezer pantry tuh pun ...semer mata bulat jer nengok..huh...ari tuh ader seko buat lawak..nak bancuh nescafe susu dah abis...mintak susu yang aku simpan lam peti tuh...cesss...ko nak jadik anak susuan aku ambiklah ...aku terajang ko kang....hhahahahah

Menda yang aku paling suka tiap kali nak simpan susu kat lactation room ialah ...membelek susu orang hahahaha....tengok sorang sorang pam...berbotol botol....mak oooiii....jeles sunggoh...kalau hasil aku banyak skit ari tuh ...depan skitlah aku letak susu aku tuh..kalau hasil kureng ehhehe ujong ujong jer aku letak ahhahaha ....

so untuk ibu ibu yang lain..ko suruhlah kompeni korang buat satu lactation room..cakap ngan diorang..kalau tak buat...nak ngadu kat Sharizat ahahhahahah

3 comments:

Nina Rizwina said...

wahh bestnyee ada bilik khas...bagus bagus..mcm ni la br betul nk berkempen susu ibu utk anak2..heheh..br semangat ibu2 baru yg dpt baby nk nyusu anak secara esklusif..hmm..kat frim ni lum ada lagi la bilik mcm tu..takat ni takde sapa pun yg penah dok memerah susu agaknye la..lgpun nursery dekat jer..gi je la situ..tp amik masa la kan..jauh dr lokasi bekerja..hehhe..bagus2...nk jugak suoh bos frim buatkan bilik khas utk ibu2...hehehe..mau nye pakat ada yg ngelat tak buat keje..tidoo..hehehhe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

untungnya bapak bank prihatin hal2 giniii ;-)

nzh1979 said...

waaahh..aku jeles gile nih tgk setap2 kat bapak bank..ada lactation room yg lawo cam otel..huhu
sesunggoh org2 cam aku kat opis ni la kurang nasib baik..pam kat toilet yg lom tentu bersih, ada yg pam lam stor, tak pon paling sadis bilik ahu ok.. tu yg lama2 aku tgk mak2 kat opis ni cam giveup je.. tak pon anto anak kat neseri berdekatan.. tghari larik gi neseri bg susu direct je..
ni aku tgh bg peransang kat budak2 opis yg masih susu badan kat baby walaupon tak fully.. mana tau kot2 ada yg sukses.. :D