Monday, May 25, 2009

Bila waktu petang....

Anak anak aku...diorang ader time......time makan..time mandi..time main..time tido....dah cam pelatih khidmat negara lah pulak kan....tapi aper bleh buat...aku kena buat camtuh....jenuh weehhh kalau tak buat camtuh...aku bukan ader bibik...kalau salah satu dari time tuh diorang tak ikut...habisss..tunggang langgang aku....
baru nak masak...mama nak mandiiiii
baru nak baring....mama...nak makannnn
haaaaaaaaaaa kena luku lah jawabnyer kalau gitu...

bibik umar menjaga adik adiknya....
sebab tuh biler cukup time...aku paksa jugak diorang buat aper yang dijadualkan ehheh cam tido...pukul 3 petang..musti ..tidak boleh tidak...tido...tak tido...aku sebat...bunyi cam kejam...tapi lagik kejam kalau diorang tak kasik aku tido sekali...uwaaaaaaaaaaaaa....dahlah sabtu bangun kol 4 pagi....dah penat pegi meniaga...haruslah kol 3 tuh aku membuta sekali ngan diorang.....tapi aku membuta tak lama...tak cam incik tuh kan...dia kalau membuta...kalau tak kejot mau sampai pagi esok ehheheh ...tido buat hilang penat...
Biasa dalam kol 4 lebih..kol 5 aku dah bangun..nak mandikan anak dara tuh ....tak pun siap siap tuk minom petang...haruskah ada minom petang?? yeaaa...harus ....mengikut pantang larang keluarga putera....kena ader minom petang heheh alah takde buat menda pun...biasa aku bancuh teh ...goreng keropok ker ..buat goreng pisang ker...cekodok ker...kalau terlebih rajin tuh...wujudlah kek pisang ker...lepat pisang ker....puding buah ker...heheheh kalau dah malas sangat....kopi ngan biskut mayat pun jadik ehheheh ....





aliya nieh pakai tepung ker bedak nieh hahahahah


biasanyer ..budak budak tuh ...pukul 5.30 petang dah bangun...basuh muka...minom air ..makan lebih kurang....kol 6 petang...baru pintu dibuka...yeayyyy boleh main kat luar...ehhehehe ...tuh jer time tuk diorang main kat luar ...pukul 6 sampai kol 7....naper??...sebab time tuh jer aku free...sambil tengok diorang main...boleh lah aku bersosial ..bergosip..bercerita...ngan makcik makcik kawasan tuh....aku bukan jenis manusia...yang anak main kat luar...ko duduk dalam rumah tengok tv....ooohhh tidakkk...aku tidak mau menyesal kemudian hari...macam macam boleh jadik sekarang nieh....sebab tuh tanpa pengawasan aku atau incik ...budak budak tuh memang tak boleh keluar dari rumah...bior diorang menangis melalak...aku tak dulik....
aper diorang buat pukul 6-7 tuh? ...umar dengan beskal dier....uzair dengan jip dier....aliya dok dalam buggy...either aku tolak..atau bibik umar tolong tolakkan ....alhamdulilah..makcik makcik kat situ pun ...tolong tolong tengokkan anak anak aku tuh..kalau cam dah tepi jalan sangat..diorang marah...aku tak kisah pun...aku dah pesan ngan makcik kat situ..kalau budak budak tuh buat hal...marah kan ajer...aku tak kecik ati pun....sebab tuh bila aku balik lambat skit..biasanyer cikgu hantar budak budak tuh awal....makcik kat situ tolong tengokkan kalau incik tuh pun takde kat rumah....aku suker kejiranan kat situ (lepas pompuan gatal tuh pindahlah) tapi sebab tuan rumah aku tuh cam lahanat......tuh yang buat aku dan incik nak pindah sangat....
kol 7 malam....semer masuk kandang balik....umar ngan uzair kena mandi...nak semayang ngak ngaji....aliya kena minom susu ..pastu tido...mama nak mandi..semayang...pastu siap makan malam...dan begitulah seterusnya rutin hidup aku....emm korang baca pun penat kan hahahah ....dah layan jelah gamboooo ehehheh

2 comments:

eiseai said...

hahahha...mana ada kejam. kalau tak tido, diorg jadik mini rimo pastu kita jadik senior rimo. so nak tak nak, kena paksa tido utk menjaga keamanan negara hahahha

s2m3r said...

topong gomak yek kakak