Tuesday, May 26, 2009

Mengots...dan mereka yang tewas...

hahahahha ....buat kawan kawan tersayang....
bukan aku buang sedara yer...link yagn ader kat sebelah kanan korang abes ilang...disebabkan aku nak tukor gambo background abes segala menatang ilang ehhehe
nanti aku tambah ek...hehehe mengots tol....

nak citer kisah minggu lepas...aku ader iklan kan kat mudah.com nak carik pekerja untuk meniaga sabtu dan ahad...Part time lah....keja sabtu ahad...dari 6 pagi sampai 12 tengahari...keja nya....siang ikan...dan keja keja sampingan ..kemas barang ..loading barang dari lori...tuh jelah..saper yang ader GDL tuh..bolehlah bawak lori..tuh gaji extra skitlah....maka ramailah mereka mereka yang mengofferkan diri...nak tambah pendapatan....ramai koooo...tak berentilah telefon incik tuh berdering...jadik..incik nieh dah pilih dua mamat nieh...sorang duk kat taman koperasi polis..sorang dok setapak..kawan baik kot....datang lah berdua untuk interbius session with incik Azmi....
Jumaat lepas ..masa balik dari keja..tengok dua mamat tuh dah ader kat rumah...tengok gaya...aihhh boleh ker budak neih heheheh ....tapi masa tuh takmo lah underestimate orang kan...kat kepala otak diorang...diorang ingat ..kitaroang nieh jual ikan cam kat pasar tuh..ikan yang dah mati tuh..yang baring suker suker atas besi tuh ehheheh sekali biler incik tuh bukak jer kolam kanvas...ahhahah terjojol mata diorang ..tengok patin dan talapia sedang wat senaman dalam tuh...biler suh pegang jer...cam teragak agak jer kan...so aku kata ..ambik masa dulu ..ambik feel...baru leh pegang ikan....dari pukul 6.30 petang sampai 7.00 malam...haram...seko pun tak pegang heheheh aku cakap ngan incik...ehehh ..sah budak nieh tak datang dah esok....ahhahahah maka tepat sekali ramalan aku...bulu idong pun tak nampak...kira nyer tewas sebelum berjuang lah....kira aku lagik terror lah...takat patin..keli ..talapia tuh ...aku pegang ngan tangan jer....hidup hidup yer ...haruan aku ader ampun lagik...tapi jangan bagi aku belut...uihhh choiiii....itu jenis cam ular...pegang kepala terus dier lilit tangan ...fuhhh idok ler makcik....

Talapia merah




Camner aku boleh pegang ikan ikan tuh??....biler kita boleh atasi rasa takut...semer kita boleh buat...korang ingat aku berani sangat ker nak pegang ikan ikan tuh...fuhhhh ....berdoa dalam hati tuh jangan cakaplah...especially tang keli...semer menatang tuh ader sengat..ingat yer anak anak...tapi kalau betul caranya insyaallah...takde masalah...diorang pun cam kita jugak...biler pegang dengan kasar..diorang melawan...haruslah pegang dengan lembut...walaupun kita nak ambik nyawa dier...tak bolehlah kejam sangat...dulu aku ingat talapia tuhlah paling senang nak pegang...chehhh...rupanya dier paling brutal...japs....korang kenal ke ikan ikan neih ?? ahhahahah ...japs lagik yer aku tempek gambo....sabo jelah ....tuh seb baik baung yang kitaorang jual tuh baung mati..kalau idop...fuhhhh ...itu paling naya tuh....
Patin

kalau korang ader adik ker...hubby ker...yang takde keja weekend...dari membuta sampai tengahari....nak dapat 2-3 puluh...bolehlah contact aku ...buat part time...keja setengah hari jer...petang korang gilah bertenet...tapi ..ader jugak orang tak pandang duit dua tiga puluh tuh....pada diorang celah gigi jer kan ..tapi kalau pk balik...sehari 30 hinggit...dua hari 60 hinggit...4 minggu ....RM240.....saper nak bagi??? ...lu pk lah sendirik ehhehehe

1 comment:

Liana said...

hehehe...lawak ler...Tp, bukan senang tau nak pegang ikan hidup nie! Bukan takut ke apa, tu ha...licin banget ler...PAstu suka mengelupur bila orang pegang...Cuba ler cam kucing! hahahaha